Mazda 6 Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Hi I'm new to the club and wondered if anybody had same problem, I have a 2016 Sport nav tourer with 91k on the clock, a couple of weeks ago I got three messages up on dash scbs forward malfunction, traction control and I stop was flashing, the car went into limp mode but when I turned engine off it all reset and ran ok, this happened a few more times so I took it to Mazda main dealers and they said might be dpf clogged up, so they unclogged it and said they were 99% sure this would fix it but it hasn't, the car is still doing it, it has lack of power, the auto box seems out of sync and if I give it some stick on the motor way it comes up with same messages again and goes into limp mode, I'm taking it back in next week and they're keeping it until it's fixed ( I hope), anyone had similar problems.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi I'm new to the club and wondered if anybody had same problem, I have a 2016 Sport nav tourer with 91k on the clock, a couple of weeks ago I got three messages up on dash scbs forward malfunction, traction control and I stop was flashing, the car went into limp mode but when I turned engine off it all reset and ran ok, this happened a few more times so I took it to Mazda main dealers and they said might be dpf clogged up, so they unclogged it and said they were 99% sure this would fix it but it hasn't, the car is still doing it, it has lack of power, the auto box seems out of sync and if I give it some stick on the motor way it comes up with same messages again and goes into limp mode, I'm taking it back in next week and they're keeping it until it's fixed ( I hope), anyone had similar problems.
Ive just had the same problem with the same car, its gone into limp mode. Did you get any joy with the dealer??
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Ive just had the same problem with the same car, its gone into limp mode. Did you get any joy with the dealer??
I have been having exactly the same problems with a 2016 Sport Nav auto tourer also.
Problem has been an issue for the last couple of years - dealer seems to blame it on all sorts of other issues (DPF, Turbo, engine needs a de coke etc etc....) but the problem always returns.
SCBS come on in 2 situations - 1, approaching cars at speed on the motorway while decellerating (not neccesarily braking) 2, engine braking down hill - when the gearbox changes down the error comes up.
This is a very frustrating error - the car has done 115,000 miles - has just had a new turbo and pretty much had a full engine rebuild 10,000 miles ago. I am suspecting due to the scbs coming on so much the car has been running in limp mode quite a lot and probably isn't great for the engine??
When the error appears I have to stop and restart the car - not ideal when it has to be done multiple times on long motorway journeys.
I also have a colleague in Romania having exactly the same issue!
I love the car car but this problem really is spoiling it and I really don't think I would have another one now.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Guys, any solutions? This just happened to me today: while driving downhill, car went into limp mode, SCBS and ESP lights were flashing... after restart everything was ok. I have mazda6 2.2. automatic gearbox.

Car has a new turbo.
 

·
Registered
Joined
·
1,351 Posts
Guys, any solutions? This just happened to me today: while driving downhill, car went into limp mode, SCBS and ESP lights were flashing... after restart everything was ok. I have mazda6 2.2. automatic gearbox.

Car has a new turbo.
Apparently, there is no solution at the moment. No one around here have given any suggestion.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top