Mazda 6 Forums banner
21 - 26 of 26 Posts

· Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter · #21 ·
Hello, thank you everyone for your support and ideas.

Today i cleaned my BCM and boom! Car lights up like a christmas tree, everything works again, every single light. Glad that i managed to fix it by myself, and hope this thread will help others in the future! Wasnt dark enough, but yeah.
Car Land vehicle Vehicle Sky Grille

Car Vehicle Tire Sky Wheel
 

· Registered
2005 6s Grand Touring Wagon
Joined
·
280 Posts
Hello, thank you everyone for your support and ideas.

Today i cleaned my BCM and boom! Car lights up like a christmas tree, everything works again, every single light. Glad that i managed to fix it by myself, and hope this thread will help others in the future! Wasnt dark enough, but yeah.
congrats on a successful fix!
 

· Registered
Joined
·
4 Posts
Hello guys. Long story, short story.

Having electronics issues with my Mazda 6 2010 2.2 diesel manual.

Everything started with small issues like doors wont lock/unlock with remote, but like next day it works again. It was random time by time.

Then problems started to get more serious, like i wasnt able to start the car, everything lights up, but no cranking when i turn the key, like completely dead (but i hear that diesel pump works and some clicking under hood) but again same day after 2 hours, everything works just fine.

Week later after work, same problem, cant start car, left it overnight, came back, started the car, but all dash lights came up, went home, couple hours - lights off, only engine check was lighting, next day, its gone.

So everything seems fine again, but after some time, i was home, it was late night, and neighbor calls me and say i left lights on, i come to the car and seems i cant turn them off. So i start the car, left it running for some time, and was able to turn it off, that happened couple of times.

And now at the final, my gauge lamps not working, fogs lamps not working front and rear, rear lamps not working (only the braking ones lights up when i push the brake) license plate lights also not working. Inside spedometer lightning also dead. When i inster the key, arrows on spedometer lights up, but when i start the car, its off.

So i checked bulbs are just fine, all fuses fine, i clean all the grounding wires, checked everything with multimeter, battery is perfect, relays are perfect so i pretty much investigated lot of stuff.

So final i went down to BCM (body control module) and found this:

View attachment 247051
View attachment 247050
View attachment 247049

It wasnt wet when i took it out, but these connections doesnt look good, so my question, should i try to replace BCM or it just needs proper cleaning or its to late to clean and i should not waste my time? Cause the connections inside has the same corosion.

If i replace BCM will it be enough or the wirings needs to be replaced also?
If this needs cleaning, what tools should i use, to enter inside these plastic connections and what to clean with.

P.S i clean little what i was able to reach, so when i put it back, my front headlights used to work on "auto" and now it doesnt.

So for me feels like its good news cause something "happened"

Sorry for my English, im not a writer, hard to put all minds in correct order, hope its readable and waiting for any tips/ideas to solve this.

P.S i pretty much read every single post on whole internet about this electronic problem with Mazda, so there is like no situation, which have been solved, a lot of similar stories and that even the mechanics scratching their heads. So dont want to spend thousands in service for nothing. Cause i did so much by myself and learnt a lot of things also, so would be nice to make the job done!
but u loose nothing in cleaning it all up with good electrical corrosion inhibitor/cleaner if it works its a win if it doesnt then u buy a new one or salvage one from a car breaking for spares
Hello guys. Long story, short story.

Having electronics issues with my Mazda 6 2010 2.2 diesel manual.

Everything started with small issues like doors wont lock/unlock with remote, but like next day it works again. It was random time by time.

Then problems started to get more serious, like i wasnt able to start the car, everything lights up, but no cranking when i turn the key, like completely dead (but i hear that diesel pump works and some clicking under hood) but again same day after 2 hours, everything works just fine.

Week later after work, same problem, cant start car, left it overnight, came back, started the car, but all dash lights came up, went home, couple hours - lights off, only engine check was lighting, next day, its gone.

So everything seems fine again, but after some time, i was home, it was late night, and neighbor calls me and say i left lights on, i come to the car and seems i cant turn them off. So i start the car, left it running for some time, and was able to turn it off, that happened couple of times.

And now at the final, my gauge lamps not working, fogs lamps not working front and rear, rear lamps not working (only the braking ones lights up when i push the brake) license plate lights also not working. Inside spedometer lightning also dead. When i inster the key, arrows on spedometer lights up, but when i start the car, its off.

So i checked bulbs are just fine, all fuses fine, i clean all the grounding wires, checked everything with multimeter, battery is perfect, relays are perfect so i pretty much investigated lot of stuff.

So final i went down to BCM (body control module) and found this:

View attachment 247051
View attachment 247050
View attachment 247049

It wasnt wet when i took it out, but these connections doesnt look good, so my question, should i try to replace BCM or it just needs proper cleaning or its to late to clean and i should not waste my time? Cause the connections inside has the same corosion.

If i replace BCM will it be enough or the wirings needs to be replaced also?
If this needs cleaning, what tools should i use, to enter inside these plastic connections and what to clean with.

P.S i clean little what i was able to reach, so when i put it back, my front headlights used to work on "auto" and now it doesnt.

So for me feels like its good news cause something "happened"

Sorry for my English, im not a writer, hard to put all minds in correct order, hope its readable and waiting for any tips/ideas to solve this.

P.S i pretty much read every single post on whole internet about this electronic problem with Mazda, so there is like no situation, which have been solved, a lot of similar stories and that even the mechanics scratching their heads. So dont want to spend thousands in service for nothing. Cause i did so much by myself and learnt a lot of things also, so would be nice to make the job done!
clean it up and give it a try u wont loose anything u myt actually win if it doesnt work then get a new one
 

· Registered
Joined
·
7,852 Posts
but u loose nothing in cleaning it all up with good electrical corrosion inhibitor/cleaner if it works its a win if it doesnt then u buy a new one or salvage one from a car breaking for spares

clean it up and give it a try u wont loose anything u myt actually win if it doesnt work then get a new one
Why did you feel the need to preach at him when its fixed?
 
21 - 26 of 26 Posts
Top