Mazda 6 Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
I am having a 05, 2.3 MZR. The Air con is not cold at low speed, but is freezing cold at high speed (over 50km/hr). And when i lower the speed again, it doesn't cold again. I can say it is a bit hot.

I have tried to use the fresh intake, recirculate, Econ mode on or off. The same symptom still persist. Anyone has any idea to solve it?:confused:

Many thx/Tominus
 

·
Registered
Joined
·
28 Posts
I am having a problem with my A/C too. When i am stopped, the A/C is warm, when i am driving, the A/C is cold. I'm thinking of replacing the fan control module to see if that fixes it. Maybe your problem has to do with the fan control module too. Just a thought..
 

·
Registered
Joined
·
1,241 Posts
Every car I've ever owned did this to some extent. Check to see that the fan is running....it should run any time the compressor is cycling. Check for a dirty / obstructed condensor. Pressure wash any dirt / bugs off it. If it can't shed heat well, the system won't cool properly. If it persists, have the system pressure checked. It might need freon, or could possibly have the wrong ratio of freon / refrigerant oil. Too much refrigerant oil will cause ineffective cooling.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
mine does it too, it feels barely cold. i really cant stand it but dont know what it is so that it could be fixed
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #5
My agent says it may be an electronics problem. Suggests me to disconnect the battery for 15 mins? Is it true?
 
1 - 6 of 6 Posts
Top